Pretvorba moškega skladišča v vzhodnem Londonu

Predelava skladišč je priljubljena rešitev za prostore za delo v živo. V nekdanjem življenju je bila blazinica tega vzhodnega Londona razdeljena na majhne sobe z malo naravne dnevne svetlobe. Danes je to izjemen primer minimalnega, moškega oblikovanja.



Sadie Snelson Architects so prostor preoblikovali z odstranitvijo vseh sten in tako ustvarili dnevno sobo odprtega tipa. Deli tal so bili odstranjeni, da so ustvarili območja z dvojno višino, ki maksimirajo svetlobo. Mezzanin, zloženo jekleno stopnišče in stensko shramba za kolesa so bili dodani za povečanje sloga in funkcionalnosti.

Uporabljeni materiali odražajo industrijsko naravo stavbe. Stene ostanejo nepobarvane, da razkrijejo zaključek ometa. Strukturni I-nosilci ostanejo izpostavljeni. Stopnišče je izdelano iz pločevine varjenega jekla. Kuhinja se ponaša z betonskimi delovnimi površinami.



Najbolj edinstvene značilnosti stanovanja so lesena terasa, redkost v soseski in jami podoben tuš iz tadelakta, specialnega nepremočljivega ometa, ki se tradicionalno uporablja za premazovanje palač, hammamov in kopalnic v Maroku.

1 od 7 2 od 7 3 od 7 4 od 7 5 od 7 6 od 7 7 od 7